top of page

                                                       Electrostimulare

 

Electrostimularea rămâne în continuare una dintre principalele metode de slăbire ultra-rapida, pasiva, cu efecte vizibile aproape imediat: piele mai ferma, musculatura tonifiat.

  Aparatul de electrostimulare funcționează prin transmiterea unor stimuli electrici prin intermediul unor electrozi care se atașează de corp, acționând asupra sistemului muscular, nervos, și circulator. Aceasta tehnica este foarte eficienta în special pentru alinarea durerilor (zona cervicala, lombara, sold, umăr, genunchi, coate etc), nevralgiilor, a disconfortului muscular, ameliorarea stărilor de oboseala precum și stimularea terminațiilor nervoase. In același timp, electromasajul (electrostimularea) poate avea rezultate în îmbunătățirea circulației sanguine periferice, a metabolismului și tonifierea musculaturii (prin contracții repetate).

  Procedura de electrostimulare este un fitness intensiv, experții evaluând ca o ședința de 45 minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastica fără întrerupere. Asa se face ca efectele ședințelor de electrostimulare sunt vizibile imediat.
  In plus, ca rezultat al ședințelor de electrostimulare, mușchii devin mai fermi, iar grăsimile sunt eliminate treptat. Pe lângă tonifierea musculara și arderea grăsimilor, ședințele de electrostimulare cresc metabolismul, circulația sanguina și gradul de oxigenare al zonei respective.

Electrostimularea musculara presupune impulsuri electrice care acționează asupra musculaturii cu o frecventa și intensitate adecvata pentru a genera o mișcare vibratorie a mușchilor, astfel se ard caloriile și grăsimile aflate în exces în organism.
  Tratamentul prin electrostimulare reprezinta o procedura sigura și simpla prin care 24 de electrozi sunt aplicați pe diferite zone de tratament, pe capetele mușchilor, în funcție de necesitățile fiecărei persoane, stimulând astfel mușchii și făcându-i sa lucreze. Aceasta stimulare creaza o cerere uriașa de energie în mușchi. Pentru a satisface aceasta cerere, mușchii utilizează ca sursa de energie grăsimile din împrejurimi, arzându-le în același fel în care se ard în timpul unor exerciții obișnuite.

Procedura de electrostimulare corporala a fost folosita inițial în recuperarea musculara a astronauților dupa întoarcerea din spațiu. Apoi a fost introdusa în spitale, cu funcții multiple, în special în tratarea cazurilor de distrugere a nervilor, durere, reabilitare post-accident. In saloanele și centrele de înfrumusețare corporala, aceasta tehnologie a ajuns la un nivel extrem de avansat, având rezultate spectaculoase, devansând fitness-ul și chirurgia plastica.

bottom of page