top of page

Masaj

pietre.png

Una dintre cele mai vechi metode de relaxare este masajul. Inca din antichitate, grecii au observat ca presiunea făcuta pe mușchi creează o stare de bine și relaxare. In băile publice erau numeroase săli de masaj unde grecii își petreceau cea mai mare parte a timpului în procesul de refacere si relaxare. Romanii au copiat și au dezvoltat tehnicile de masaj astfel au aparut masajul de tonifiere, masajul sportiv și masajul de recuperare. Deși în Europa masajul este regăsit în scrierile lui Hipocrat, cea mai veche referire la masaj se regăsește in scrierile medicale chinezești care datează din anul 1800 I.H. Faptul ca numele in sine este regăsit in limba latina, greaca, franceza sau chiar araba ne arata cat de benefica si populara este aceasta tehnica de recuperare si relaxare.

Din antichitate si pana in ziua de azi au apărut foarte multe tehnici de masaj printre care masajul de tonifiere, masajul de relaxare, masajul sportiv, masaj in tălpi reflexoterapie , masaj anticelulitic, masaj antistres, masaj de recuperare, masaj terapeutic, masaj suedez, masaj capilar, masaj facial, drenaj limfatic, etc.

Aceasta procedura este atât de populara si recunoscuta datorita beneficiilor vaste atât la nivel fizic cat si psihic. Cele mai cunoscute beneficii ale masajului de relaxare sunt îmbunătățirea circulației, creșterea cantității de oxigen la nivelul țesutului, creșterea elasticității pielii, accelerarea metabolismului in procesul de refacere si decontracturare musculara in masajul terapeutic, activarea punctelor reflexogene cu ajutorul reflexoterapiei. In cazul drenajului limfatic toxinele sunt eliminate mai rapid din organism crescând circulația limfatica si deblocând ganglionii, iar masajul sportiv elimina excesul de acid lactic ramas în fibrele musculare dupa antrenament si ajuta fibrele musculare sa se refacă mai rapid. Pe lângă beneficiile fizice, masajul are o deosebita importanta si în relaxarea sistemul nervos astfel încât beneficiile neurovegetative sa fie uneori mai importante decât cele fizice.

Daca in antichitate masajul era  necesar mai mult in procesele de recuperare fizica in urma unor activități intense , in ziua de azi sedentarismul a devenit o problema destul de mare afectând atat sistemul musculo-scheletal, circulator cat și sistemul nervos. Apar din ce in ce mai multe patologii ale aparatului cardio-vascular, ale vertebrelor cauzate de poziția incorecta in diverse profesii, atrofii musculare, crampe sau spasme. Majoritatea persoanelor cu asemenea probleme trăiesc si muncesc in zona urbana, petrecând foarte mult timp la birou sau in mașină, exercițiul fizic fiind efectuat foarte rar sau deloc .

 

In România Bucureștiul este cel mai mare oraș, cu o populație ce depășește 2 milioane de locuitori. Din fericire in București sunt foarte multe centre de masaj, oferta fiind variata serviciile fiind de cele mai multe ori de calitate. Cei care trăiesc în București știu ca timpul este foarte important si pot apela si la servicii de masaj la domiciliu. De asemenea unele companii oferă angajaților momente de pauza de relaxare prin asa numitul masaj la birou, masaj executat pe un scaun special dar fiind executat pe haine, efectul nefiind același cu masajul de relaxare efectuat cu ulei de masaj. Preturile in București difera de la o zona la alta, de la durata sau tipurile de servicii dorite de fiecare in parte. Din fericire in București ideea de serviciu "fitos" a început sa dispară luând loc ideea de act terapeutic atât fizic cat si psihic, deoarece agitația cotidiana si lipsa sportului creează deja efecte negative in viata noastră de zi cu zi.

Premier Salon va așteaptă sa petreceți timp de calitate într-o atmosfera calda si liniștita, unde puteți beneficia de numeroase tipuri de masaj sau momente de relaxare in tunelul cu sauna, aparatul de drenaj limfatic sau masajul cu  electrostimulatorul.

Ne găsiți in Sectorul 4, Bulevardul Metalurgiei, Drumul Binelui, București.

Ne vom străduii sa va oferim cel mai bun masaj din București

Va așteptam.

bottom of page