top of page

Masaj anticelulitic

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de masaj se regăsește si la Premier Salon. Combinat cu celelalte proceduri de remodelare corporala, rezultatele vor apărea în cel mai scurt timp.

PRIN DEFINIȚIE CELULITA ESTE  o inflamație a țesutului celular subcutanat, nu este o problema de depuneri de grăsime, este o problema a pielii. "Celulita" este un termen inventat în saloanele de frumusețe și spa-urile europene în anii '60 pentru a descrie aspectul grunjos al pielii de pe coapsele, șoldurile sau alte părți ale corpului multor femei.
      Aspectul de coajă de portocală al pielii este datorat atrofierii mușchilor, situație ce apare atunci când stratul muscular devine nedefinit, slăbește și se separă de piele, astfel că depozitele de grăsime devin vizibile. Atrofierea musculară este reversibilă și așa putem scapă pentru totdeauna de dizgrațioasă celulita.   

Cauzele apariției celulitei nu sunt cunoscute. Când se vorbește despre celulita și cauzele ei, se poate vorbi despre probleme hormonale, probleme ale țesuturilor conjunctive, procese inflamatorii, comportament alimentar nerational. De aceea trebuie făcută o diferența foarte clară între celulita care este o afecțiune inflamatorie și care trebuie abordată din perspectiva medicală și celulita despre care se vorbește în estetică, care are cauze comportamentale și care poate fi tratată prin masaj anticelulitic (anticelulita).     

masaj anticelulitic
celulita

Celulita poate apare atât în cazul persoanelor slabe cât și în cazul persoanelor cu exces ponderal, în cazul acestora din urmă celulita este mult mai vizibilă. Orice persoană poate avea celulita, indiferent de vârstă și sex.
     Existența celulitei se caracterizează prin acumularea locală de grăsime ceea ce, într-o prima faza, da pielii un aspect de "coajă de portocală". În stadiile avansate de celulita denivelările pielii devin din ce în ce mai vizibile, grăsimile acumulându-se în cantități mari sub formă de noduli.
     

Există situații în care apariția excesului ponderal și a celulitei este favorizată : gurmanzi, sedentari, cei care au un comportament alimentar incorect, folosirea unor substanțe care influențează negativ echilibrul hormonal al organismului.
     De asemenea, persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la celulita față de persoanele de sex masculin - se consideră că celulita afectează aproximativ 85 % dintre femei - datorită structurii diferite a țesutului subcutanat și a dispoziției anatomice a țesutului adipos din hipoderm.

     Pentru a înțelege celulita - distribuirea neuniformă a țesutului adipos - cu aspectul ei de "coajă de portocală" (care are diferite grade), trebuie să înțelegem structura dermului, a pielii. Pielea are mai multe straturi. În unul dintre straturile profunde se formează o rețea de fibre (colagen) că o "plasa" în ochiurile căreia se "prind" celulele grase - adipocitele. Dacă structura colagenului nu are o calitate optimă, rețeaua formată ("plasa") va avea ochiuri neuniforme iar adipocitele care se vor dispune să umple aceste goluri vor da aspectul de celulita.
Structura colagenului este influențată genetic, de vascularizația locală, de echilibrul hormonal, de stilul nostru de viață.

    Celulita datorată unui comportament favorizant (comportament alimentar anormal, sedentarism) poate fi eliminată prin masaj anticelulitic. Bineînțeles, rezultatele sunt cu atât mai bune cu cât tratamentul se începe mai devreme.

anatomia pielii umane

5 lucruri pe care ar trebui să le știți despre celulită:


1. Nu poți scăpa de celulita cu creme și loțiuni! Nu le mai folosiți pur și simplu. Există duzini de loțiuni pentru reducerea celulitei pe piață dar nu funcționează deloc și chiar ar putea să înrăutățească situația. Umflăturile albicioase sunt doar rezultatele superficiale ale unei probleme situate sub piele, deci cremele nu vor fi eficace.

2. Tratamentele medico-cosmetice nu funcționează și pot fi periculoase. Rapoartele din SUA arată că aceste tratamente au cauzat răni și cicatrici permanente unor femei. Nici împachetările și nici tratamentele endodermatologice nu au efectul dorit, doar masajul care  îmbunătățește circulația sanguină, ajută la reducerea stratului adipos prin frecare și creșterea temperaturii  în zona respectivă și redobândește elasticitatea pielii.
3. Celulita nu se transmite genetic, poți scapă de ea. Nu contează ce ți s-a spus până acum, celulita nu este o problema moștenită de la părinți și nici nu vei rămâne cu ea toată viață. Credința în aceste idei false te va împiedică să faci pașii necesari pentru a scapă cu adevărat de ea.

4. Poți scăpa de celulita indiferent de vârstă. Celulita este o problema legată de mușchi, așa că oricând observi că o ai, poți scapă de ea. Mișcările necesare nu sunt foarte viguroase sau obositoare și pot fi efectuate de femei la orice vârstă sau greutate.

5. Singurul mod de a scapă de celulita sunt mișcări specifice ale corpului inferior, completat cu masajul. Mișcările sunt unice și se concentrează pe mușchii din zonele celulitice. Aceste mișcări au efectul de lifting, tonifiere și definire a straturilor musculare, împingându-le astfel spre stratul cutanat și scăpând de coajă de portocală. Din păcate, nu vei învață aceste mișcări la sala de fitness din apropiere.
 

Avem 90 de mușchi individuali din talie până la glezne! Există o diferența majoră între antrenamentele de fitness normale și cele care vor eradica definitiv celulita de pe coapsele dumneavoastră.

bottom of page